FD Gazellen in het zonnetje gezet

Op donderdag 21 april vond de jaarlijkse ontbijtbijeenkomst plaats voor de Bossche winnaars van een FD Gazelle Award. Dit is een jaarlijkse prijs die het Financieel Dagblad uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. In 2021 wisten 28 bedrijven uit Den Bosch en omstreken deze award in de wacht te slepen. Om hen te feliciteren met deze mooie prestatie, organiseert de gemeente sinds een aantal jaar een ontbijtbijeenkomst.

De FD Gazellen awards

Er zijn awards voor de categorieën klein, midden en groot. Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden en zien de award als een mooie mogelijkheid om zichzelf te positief te presenteren. Het bedrijfsresultaat van de drie voorafgaande jaren wordt bekeken alsmede de grootteklasse van de bedrijven. Het is daarom extra bijzonder dat we ook dit jaar weer een groot aantal award winnaars binnen de gemeente grenzen hebben, aangezien dit keer voor het eerst ‘een coronajaar’ is meegenomen (2020).

Foto van FD gazellen in gesprek met elkaar Foto van FD gazellen in gesprek met elkaar

Nieuwe en bekende winnaars

Voor ongeveer de helft van de winnaar is dit de eerste keer dat ze deze award in ontvangst mogen nemen. De andere helft bestaat uit ‘bekende gezichten’, waarvan één bedrijf zich zelfs voor de 10e keer FD Gazelle mag noemen. Daarnaast hebben twee bedrijven een podiumplek weten te pakken binnen de regio Zuid; er is een zilveren medaille in de categorie ‘midden’ en een bronzen plak in de categorie ‘groot’.

Jaarlijkse traditie

Het ontbijt voor de award winnaars is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie en geeft de bedrijven de mogelijkheid andere snelgroeiende bedrijven te ontmoeten. Velen van hen hebben te maken met dezelfde vraagstukken die komen kijken bij de snelle groei van hun onderneming, dus dit netwerk kan voor hen zeer waardevol zijn. Tijdens de bijeenkomst hebben 3 ondernemers meer verteld over hun bedrijf, hun groeisuccessen maar ook groeipijnen. Daarnaast was er veel ruimte om elkaar te ontmoeten. De bijeenkomst werd afgesloten met een letterlijk hoogtepunt: op het dak van het stadhuis werden de award winnaars extra in het zonnetje gezet!