Erfgoed zoekt verhalen uit de Bossche Spoorzone

Voor het nieuwe project 'Wij zijn de Bossche Spoorzone' zoekt Erfgoed ’s-Hertogenbosch mensen die vroeger óf nu in de Spoorzone werk(t)en. Bijvoorbeeld op het station, of daarachter bij De Gruyter, Grasso, het EKP, Interpharm of de fabriek van Koudijs/De Heus. Ben of ken je degene die wij zoeken?

De Spoorzone, van Veemarktkwartier tot de Kop van ’t Zand, is volop in ontwikkeling. Het vroegere industrieterrein is inmiddels omgevormd tot een veelkleurig en dynamisch gebied met kenmerkende gebouwen. Het is nu het domein van jonge bedrijven, creatieve startups en nieuwe bewoners. Bij die nieuwe ontwikkeling is ook de rijke historie van belang. Niet alleen het nieuwe, maar ook het erfgoed maakt deel uit van de identiteit van het gebied.

Met het project ‘Wij zijn de Spoorzone’ wil Erfgoed ’s-Hertogenbosch de oude en nieuwe werkers en bewoners van de Spoorzone in beeld brengen. In dit erfgoedexperiment willen we hip en historisch met elkaar verbinden door verhalen van mensen te verzamelen en te verbeelden. Erfgoed zit immers niet alleen in de gebouwen, maar vooral ook in de verhalen van mensen. Werkte u ook in de Spoorzone en wilt u uw herinneringen met ons delen? Mail dan naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl  Zij nemen dan contact met u op!