40 EnergyParty’s op komst

De gemeente ’s-Hertogenbosch zoekt 40 inwoners die het leuk vinden om een online EnergyParty te houden. Een online EnergyParty is een gezellige en succesvolle manier om samen met buurtgenoten energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buurt- of straatgenoten. Bijna alle deelnemers vinden daarna de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan deurdrangers, tochtstrips, zonnepanelen of isolatie. Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s.

Hoe verloopt een online EnergyParty?
Je geeft je op als vrijwillige gastheer of-vrouw en jij nodigt rond de acht buurtgenoten uit om mee te doen aan de EnergyParty. Tijdens de avond bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij hun eigen behoefte en mogelijkheden.

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op buurkracht.nl/energyparty. Inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch die interesse hebben, kunnen zich hier ook aanmelden.

De kracht van buren: samen lukt het wél
De meeste mensen willen graag energie besparen. Maar niet iedereen weet hoe dat moet en wat er binnen hun mogelijkheden ligt. Door de vraag samen met buurtgenoten op te pakken, wordt energie besparen makkelijker. En vaak ook voordeliger omdat buurtbewoners samen aantrekkelijke kortingen op offertes kunnen bedingen. De EnergyParty’s worden georganiseerd door Stichting Buurkracht en EnergyParty en worden aangeboden door de gemeente ’s-Hertogenbosch. Een party brengt geen verplichtingen met zich mee.

Veel aandacht voor energiebesparing
De gemeente ‘s-Hertogenbosch is actief op het gebied van energiebesparing. Zo werkt de gemeente samen met het energieloket brabantwoontslim.nl en geeft de gemeente subsidies en tips voor inwoners via https://www.denbosch.nl/nl/duurzaam/subsidies. Hier is meer te lezen over kortingen op bijvoorbeeld een adviesgesprek aan huis, subsidie op voorbereidingen voor energiemaatregelen en subsidies voor het treffen van twee of meer grote energiebesparende maatregelen.

Over Stichting Buurkracht
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht die buren hebben om hun buurt samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken. De stichting helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 500 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.