Energie-tegoedbonnen ‘s-Hertogenbosch groot succes!

In de 2e week van de actie met tegoedbonnen waarmee energiebesparende producten konden worden aangeschaft is de limiet al bereikt. Eind november werden woningeigenaren, met een woning van voor 1977, opgeroepen om aan de slag te gaan met energie besparen. Zij ontvingen een brief met een tegoedbon van € 45, – om te besteden aan energiebesparende middelen. In totaal waren er in gemeente ’s-Hertogenbosch 3311 tegoedbonnen te verzilveren. Dat punt is nu bereikt waardoor het inwisselen van de tegoedbon niet meer mogelijk is.

De grote belangstelling voor de tegoedbonnen is geweldig. Kleine energiebesparende maatregelen als tochtstrippen, Ledlampen en waterbesparende douchekoppen, zijn een goede eerste stap bij het verduurzamen van de woning. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om verder je wooncomfort te vergroten en je energierekening te verlagen. Al deze stappen dragen bij aan de ambitie van de gemeente ’s-Hertogenbosch om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Niet meer te verzilveren

Doordat de actie zó succesvol is verlopen zijn er helaas inwoners die geen gebruik meer kunnen maken van de tegoedbon, want ‘op is op’ zoals vermeld in de algemene voorwaarden van de actie. Inwoners die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun woning kunnen nog wel voor een gereduceerd tarief een Slim Wonen Advies aanvragen op de website van Brabant Woont Slim.

Nieuwe regeling in 2021

De tegoedbonactie, was één van de onderdelen van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), een rijksregeling met rijksgelden. Dit jaar stond de tegoedbonactie alleen open voor woningeigenaren van woningen met bouwjaar vóór 1977. Een nieuwe regeling (RREW) voor 2021 is in de maak. Welke actie daaraan gekoppeld wordt is nog onduidelijk. Wel biedt de regeling volgend jaar ruimte voor acties die gericht zijn op andere doelgroepen zoals huurders. Later zal daar meer informatie over komen.