Eerste selectie kunstwerken in samenspel met de liften bij de Paleisbrug bekend

De twee hellingliften op de verbinding van het Paleiskwartier en de binnenstad worden eind 2024 of begin 2025 vervangen. Tot die tijd willen we de bestaande liften verfraaien. Daarom nodigden we afgelopen december alle professionele creatieve makers in 's-Hertogenbosch uit om een voorstel in te dienen voor een kunstwerk in samenspel met deze liften.

Door naar de volgende ronde

We ontvingen zestien geweldige concept-ontwerpen. Aan de selectiecommissie de lastige taak om hieruit een keuze te maken. Patrick de Kaste, Eveline van de Griend, Jeanine Vloemans, Liselot Cobenes en Mariette Hanssen kwamen als winnaars uit de bus. Inmiddels hebben deze vijf kunstenaars de opdracht gekregen hun schets verder uit te werken. Natuurlijk ontvangen zij hiervoor een passend honorarium.

En de winnaar is...

In maart wordt bekend gemaakt wie het winnende ontwerp (of ontwerpen, er zijn immers twee kanten) heeft ingediend. Deze kunstenaar krijgt budget voor de verdere ontwikkeling en plaatsing. Dit werk blijft het komende jaar zichtbaar in, op of rondom de liften bij de Paleisbrug.

Schetstekening voor voorstel Paleisbrug lift     Schetstekening voor voorstel Paleisbrug lift