Eerste fietsbrug Postweg ingehesen

Afgelopen nacht was het zover. De eerste fietsbrug over de Postweg, aan de kant van de spoorzijde, is ingehesen. Achter de schermen waren we de afgelopen tijd druk met allerlei voorbereidingen. De brug is vanuit de fabriek in Gorinchem naar de Postweg gebracht. In de tweede week van september is de brug open en kunnen fietsers hiervan gebruik maken.

Het transport vertrok gisterenavond rond 22:00 uur uit Gorinchem. Om 23:00 uur kwam de brug, met een lengte van 34 meter en een gewicht van 57 ton, kant en klaar aan in Vught. Omdat de brug prefab gemaakt is, bestond hij uit 1 deel. Hierdoor gaat het plaatsen sneller, waardoor het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. Met een speciale kraan is de brug ingehesen en om 02.30 uur lag hij op zijn plaats.

Wethouder Kâyha: “Door op deze locatie twee fietsbruggen aan te leggen, scheiden we de verkeersstromen en verbeteren we zo de fietsveiligheid. Het ombouwen van de rotonde naar een turborotonde zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.Wethouder Van de Ven vult aan:Met het planten van extra bomen zorgen we ervoor dat de fietsroute van en naar ’s-Hertogenbosch en Vught nog aantrekkelijker wordt. Fijn dat we dit als gemeenten samen kunnen realiseren.”

In de tussentijd bereiden we met aannemer KWS Infra het inhijsen van de tweede brug voor. De brugdelen worden in de constructiehal van Mercon in Gorinchem gebouwd. De fietsbrug over de Heunweg ligt naar verwachting half november op zijn plek. In de laatste fase, vanaf oktober 2021, leggen we de turborotonde aan. Naar verwachting is het werk aan het einde van dit jaar klaar.

De aanleg van de fietsbruggen en turborotonde komt tot stand door een samenwerking tussen de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught en de Provincie Noord-Brabant.

Bekijk het fotomateriaal (pdf)