Eenvoudig energie besparen

Met een cadeaubon van € 70,- wordt het nog aantrekkelijker!

De gemeente ’s-Hertogenbosch blijft, in samenwerking met de Bossche woningcorporaties, stevig inzetten op het besparen van energie. Dit is mede mogelijk door een subsidie van het rijk. Kleine energiebesparende maatregelen zijn al een hele goede eerste stap. Dat begint bijvoorbeeld bij het plaatsen van een tochtstrip of een tochtborstel voor de brievenbus.

Hiervoor ontvangen inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch een cadeaubon van € 70,-. In een webshop kan iemand energiezuinige producten bestellen die het beste passen in de woning.

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Ik roep alle inwoners die deze bon ontvangen op om hier gebruik van te maken. Het milieu wint erbij en het is prettig voor je eigen wooncomfort. En niet onbelangrijk, goed voor de portemonnee. Zeker in deze tijd waarin de gasprijzen enorm stijgen.”

We willen als gemeente uiterlijk in 2050 klimaatneutraal zijn. Om dat doel te halen, moeten we ook anders omgaan met energie. We zetten in op het duurzaam opwekken ervan. Maar met het besparen van energie, weten we ook veel winst te behalen.

Huurders

Huurders ontvangen in week 46 een brief van de gemeente. Hierin staat hoe men de cadeaubon van € 70,- in kan wisselen. 

In 2020 was er vanuit het rijk een subsidie (RRE). De gemeente heeft toen verschillende energie acties opgezet. Bijna 4.000 bewoners hebben gebruik gemaakt van adviezen, energiechecks en tegoedbonnen voor kleine energiebesparende maatregelen. Nu is er een vervolg. De gemeente verwacht dat met deze subsidie (RREW) ruim 13.000 bewoners kleine energiebesparende maatregelen kunnen nemen.

Brabant Woont Slim

Voor informatie over het verduurzamen van de woning of vragen over subsidies of offertes die zijn aangevraagd, is er het energieloket. Ga hiervoor naar de website van Brabant Woont Slim.