Een zware klus, maar wel haalbaar

De Europese Commissie wil 35 miljoen huizen en gebouwen in Europa versneld verduurzamen. Dit moet gebeuren om aan de doelstelling voor energiebesparing en CO2-uitstoot te kunnen voldoen. Zoals blijkt uit de video van de Europese Commissie laat Frans Timmermans, Vicepresident van de Commissie, weten dat het een zware klus is maar wel haalbaar. 

De Buitenpepers: mooi voorbeeld

De wijk De Buitenpepers in ’s-Hertogenbosch wordt aangehaald als mooi voorbeeld. Met het buurtplan, dat is geschreven door bewoners voor bewoners, gaan zij stap voor stap richting een aardgasvrije buurt. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de energiewerkgroep ondersteunt met het bij elkaar brengen van de juiste mensen en het beantwoorden van de vragen die er leefde.

Meerdere proefbuurten

In ’s-Hertogenbosch ondersteunt de gemeente meerdere zogenaamde proefbuurten op weg naar aardgasvrij. Met inwoners, woningbouwcorporaties en netbeheerder wordt onderzocht wat er bijvoorbeeld nodig is qua infrastructuur, techniek maar ook inzet van bewoners om te komen tot een aardgasvrije buurt. Met al deze informatie willen we als gemeente kijken hoe we dit verder uit kunnen gaan breiden naar alle buurten in ’s-Hertogenbosch.