Duurzame Week organiseert festival in Den Bosch

Duurzame Week organiseert op zaterdag 6 november van 10:00 tot 18:00 uur, Duurzaam Festival Den Bosch. Een communitydag vol duurzame activiteiten, met o.a. foodtrucks, film kijken bij de Verkadefabriek en een inspirerende winkel- en horecaroute langs lokale ondernemers in de stad. Kom langs en ontdek zelf hoe leuk het is om te verduurzamen!

Highlights van het festival

Het festival begint met een inspirerende Zero Waste Tour door het stadshart van Den Bosch. Maar je kunt ook aansluiten bij de opening in Bij Katrien met o.a. Wethouder Duurzaamheid Mike van der Geld, Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en CEO Duurzame Week Margit Végh. Volg de workshop duurzaam beleggen of ga mee op rondleiding bij de Herenboeren in Boxtel. En nog een heuse highlight; de de mega stoere Sterrin Smalbrugge komt haar spannende verhaal vertellen over haar werk als ecoloog en haar visie op de balans tussen mens en dier.  

Het fesitvalhart

Op de Parade in het centrum van Den Bosch vind je het gezellige festivalhart. Hier kun je binnenkijken in een duurzame tiny house De Groene Weetkeet, meedoen aan de green challenge, genieten van een heerlijk culinair duurzaam aanbod bij diverse foodtrucks of duurzame cadeaus grijpen bij de Klimaatkermis.

De 4 Bossche Woningcorporaties Zayaz, Mooiland, Joost en Brabant Wonen zijn met een bomvol en gezellig programma aanwezig in een aantal wijken in Den Bosch, waaronder Aawijk & Schutskamp. Ga met ze in gesprek over wonen, groene leefomgeving, energiebesparing en meer! 

Ook voor kinderen en filmliefhebbers

Natuurlijk is er voor kinderen een leuk programma met op de Graafse Akker een duurzame speurtocht!  En filmliefhebbers halen hun hart op bij de feel-good film Biggest Little Farm te zien in de Verkadefabriek. 

Neem je oude kleding mee! 

Om aandacht te vragen voor het thema overconsumptie vragen we iedereen om eens goed in hun kledingkast te kijken en de kledingstukken die zij nooit meer dragen mee te nemen naar de Parade in Den Bosch. De ingeleverde kledingstukken zullen op ludieke wijze worden ingezet tijdens het festival. Hoe precies? Dat is nog een verrassing.

Green up your life! 

Kom ook ervaren hoe leuk het kan zijn om te verduurzamen tijdens Duurzaam Festival Den Bosch ’21. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Duurzame Week.

Over Duurzame Week

Bij Duurzame Week helpen we mensen het hele jaar door om hun (werk)leven vrolijk te verduurzamen. Daarvoor organiseren we festivals in Utrecht en Den Bosch, geven we lezingen en starten we discussies over thema’s als wonen, voeding, circulaire economie, reizen en consumeren. Duurzame Week organiseerde het eerste duurzame festival in 2016. Green up your life!