Duurzame stad? Groen ondernemen! Webinar 11 maart | 16:00 - 17:00 uur

VENTURE TALKS #2 vindt plaats op donderdag 11 maart van 16:00 tot 17:00 uur.
Meer info en aanmelden? Ga naar de website van Avans.

VENTURE TALKS is een nieuw Bosch’ webinarconcept over planeet positief ondernemen. In deze tweede editie duiken we in de wereld van Groen ondernemen voor een duurzame stad. Hoe doe je dat succesvol? Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe is dat voor de stad Den Bosch? Dit en meer verkennen we met Rob van der Rijt bedenker van online platform Klimaatplein, Rob Brinkhof ecoloog bij de gemeente ’s-Hertogenbosch en Lisa Heyman milieukundestudent bij Avans. 

Onder leiding van presentator Rudy van Beurden delen zij tijdens de livestream vanuit de Avans Studio hun ervaringen en gaan ze met elkaar en het online publiek in gesprek. Je hoort niet alleen inspirerende praktijkverhalen van twee succesvolle duurzame ondernemers, maar krijgt ook een indruk van de kansen en uitdagingen van Den Bosch op het gebied de groen en leefbare stad.  

Flyer Venture Talks webinair 11 maart

Voor wie

VENTURE TALKS is er voor alle studenten en ondernemers in de regio en inwoners van Den Bosch met een interesse in planeet positief, of duurzaam, ondernemen.   

De sprekers

Rob van der Rijt is oprichter van Klimaatplein.com. Dit online platform inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de eigen CO2-uitstoot te verminderen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in eigen fossiel energieverbruik. En door te laten zien hoe eenvoudig het is energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Inmiddels is het Klimaatplein ruim 1,4 miljoen keer geraadpleegd.  

Rob Brinkhof is projectleider groene gebiedsontwikkeling bij de gemeente 's-Hertogenbosch   
Landschapsecoloog en programmamanager voor De Groene Delta. Daarnaast projectleider voor natuurbouwplannen en advisering ruimtelijke vraagstukken.

Lisa Heyman is student Milieukunde bij Avans.De motivatie om 'iets met groen' te doen zorgde ervoor dat ik samen met een medestudent het project Afstudeerboom ben gestart. Het begon met het idee om een tiny forest aan te leggen en nu gaan we voor het eerste Hogeschool-bos van Nederland. Elke afgestudeerde van Avans 'krijgt' een boom. Dat zijn zo'n 4.500 bomen per jaar, daarmee kan je een flink bos aanplanten.”  

VENTURE TALKS inspireert, informeert en brengt studenten, ondernemers en inwoners van Den Bosch met elkaar in contact. Zodat er weer nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan die de stad Den Bosch nóg leefbaarder, mooier, groener en gezonder maken.

Venture Talks is mogelijk gemaakt door partijen aangesloten bij de Portobelloclub:  Duurzaam ’s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool, Cityboost en Klimaatplein.