Staat het Duurzaamste Huis van Nederland in ’s-Hertogenbosch?

De gemeente ’s-Hertogenbosch werkt ook dit jaar weer samen met De Nationale Duurzame Huizen Route. Naast de Duurzame Huizen Route op 31 oktober en 7 november is er deze zomer ook de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. Met deze verkiezing krijgen huiseigenaren een podium om hun duurzame prestaties te delen met anderen. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen zich aanmelden op de website www.duurzamehuizenroute.nl en meedoen aan de verkiezing. 

Meer dan 1.500 huiseigenaren delen hun ervaringen op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hiermee zijn zij een bron van inspiratie en informatie voor mensen die nog aan het begin staan van de verduurzaming van hun huis. Wethouder Energie en Klimaat van de gemeente ’s-Hertogenbosch Mike van der Geld: “Goede voorbeelden zijn een inspiratie voor woningeigenaren die nog niet zo ver zijn in de verduurzaming en hebben we nodig om in 2050 als gemeente klimaatneutraal te kunnen zijn. De Nationale Duurzame Huizen Route is hiervoor een mooi platform waar we graag mee samenwerken om onze ambities waar te maken. En hoe mooi zou het zijn als we in ‘-Hertogenbosch de verkiezing winnen van het Duurzaamste Huis van Nederland’. Ik roep dan ook graag iedereen op die zijn huis heeft verduurzaamd om zich aan te melden voor deze verkiezing”.

Deelnemen aan de verkiezing
Huiseigenaren die mee willen doen aan de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’, kunnen hun woning tot 8 september aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. De aanmeldingen worden per categorie beoordeeld door een deskundige jury: Ab Straub (Universitair hoofddocent bouwkunde TU Delft), Gerrit Hiemstra (Weerpresentator bij de NOS), Linda van Dongen (Strategisch marketeer Volksbank), Harm Valk (Adviseur verduurzaming gebouwde omgeving bij Nieman), en Jos van Dalen (programmadirecteur Aardgasvrije Wijken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken). De categorieën zijn bepaald op basis van het bouwjaar en de woonoppervlakte van het huis. De winnaars van de juryverkiezing worden bekend gemaakt op het (online) feestelijke uitreikingsevent op 20 november 2020.

Dus doe mee en laat zien hoe duurzaam ’s-Hertogenbosch is!