Green up your life tijdens het Duurzaam Weekend Den Bosch

We mogen weer bij elkaar komen en evenementen organiseren! We gaan dan ook een Duurzaam Weekend in Den Bosch organiseren op 9, 10 en 11 oktober 2020. Vol met praktische groene handvatten voor inwoners en bedrijven. De gemeente ’s-Hertogenbosch helpt dit weekend mee mogelijk te maken. De aftrap met de eerste partners is eind juni geweest. We benaderen de komende weken nog meer partijen met de vraag om zich aan te sluiten bij dit duurzame festival. 

Veilig en op afstand op diverse locaties in de stad

Het Duurzaam Weekend vindt op verschillende locaties in Den Bosch plaats. Uiteraard veilig en op afstand. Er komen ook online sessies. Vrijdag 9 oktober staan de professionals centraal. Zij kunnen kennis- en inspiratiesessies volgen voor en door diverse organisaties, bedrijven en scholen. Duurzame bedrijven openen hun deuren tijdens de duurzame open bedrijven route. Op zaterdag en zondag 10 en 11 oktober staan de consumenten centraal. Voor hen zijn er ‘groene’ activiteiten als een restaurant en winkelroute, kledingmarkt en een kunstroute. Met aansprekende films en heel veel inspirerende workshops. 

De organisatie van het Duurzaam Weekend is in ervaren handen van ‘de Duurzame Week’ uit Utrecht. “Onze missie blijft onveranderd: ‘Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen’, aldus Margit Végh, oprichter en directeur. Ze brengt graag haar kennis en ervaring mee voor de organisatie van het Duurzaam Weekend in Den Bosch.

Doelstelling Duurzaam Weekend 

Als gemeente willen we de verduurzaming van de stad versnellen door consumenten en professionals uit de regio Den Bosch bij elkaar te brengen. Met activiteiten als het Duurzaam Weekend bieden we een zichtbaar platform aan hun duurzame initiatieven. Het Duurzaam Weekend zal op verschillende locaties in Den Bosch plaatsvinden. Uiteraard veilig en op afstand en daarom zijn er ook online sessies te volgen. Het programma wordt de komende tijd ingevuld met aansprekende thema’s, namen en activiteiten voor iedereen in Den Bosch. 

Programma in grote lijnen

  • Vrijdag 9 oktober staan de duurzame professionals centraal waar kennis en inspiratiesessies te volgen zijn, voor en door organisaties, bedrijven en scholen. Duurzame bedrijven openen hun deuren tijdens de ‘duurzame open bedrijven route’. 

  • Op zaterdag en zondag 10 en 11 oktober staat de consumenten centraal. Dan worden er activiteiten georganiseerd als een duurzame restaurant en winkelroute, een duurzame kledingmarkt en de ‘Green Art-kunstroute’. Er worden films vertoond en er zijn inspirerende workshops te volgen. 

De activiteiten worden ingezet rondom de volgende thema’s:

Consumenten Professionals
Consumptie Circulaire economie
Omgeving Klimaatadaptie
Reizen Mobiliteit/logistiek
Voeding Agrifood
Wonen Energietransitie

Werkwijze Duurzame Week

Duurzame Week heeft als lijfspreuk ‘Green Up Your Life’. Hiermee willen ze mensen helpt hun (werk)leven te verduurzamen. Ze geven antwoord op de vraag hóe je dit aanpakt. Door blogs en activiteiten krijgen bezoekers praktische handvatten om vandaag nog mee aan de slag gaan. Samen met partners organiseren ze lezingen, presentaties en levendige discussies met interessante sprekers en professionals uit het vak. Naast het aangaan van samenwerkingsverbanden is er ook ruimte voor plezier, inspiratie en interactie. 

Ga voor meer informatie naar www.duurzameweek.nl/event/duurzaam-weekend-den-bosch. Om deel te kunnen nemen, kun je een bericht sturen via het digitale contactformulier