Den Bosch & JADS winnen landelijke universiteitenchallenge!

Afgelopen vrijdag 5 juni vond de finale van de landelijke SDG-Challenge plaats. In het circulaire CIRCL in Amsterdam. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Het is een battle tussen alle 15 Nederlandse universiteiten. Ook studenten van onze Bossche data-universiteit JADS & Tilburg Universiteit hebben we meegedaan. Én ze hebben gewonnen! Met een datagedreven oplossing: Circular Analytics. Een volgens de jury schaalbaar idee met potentieel veel impact.

Opdracht van gemeente ‘s-Hertogenbosch
De eerste ‘Sprintsessie’ begin maart –toen konden we nog fysiek samen komen met ons team- vond plaats in de Mariënburg. Met het enthousiaste team van studenten is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een concept om data te genereren bij onder andere winkels en supermarkten. Het gaat  om specifieke product- en afvalstromen in beeld te brengen, te visualiseren en te kunnen gebruiken voor verbeteringen. Raoul Beckers en Tibor de Kroon van Gemeente ’s-Hertogenbosch waren voor het Team JADS & Tilburg Universiteit de opdrachtgever en begeleiders. We zijn super trots op het team!

Duurzame impact
Binnenkort krijgt de challenge een vervolg met een ‘impact-day’ waarin we een volgende stap gaan zetten. De ‘sprintdag’ van de challenge leverde ook een start-up op: Walnut Data. Zij voeren nu al voor ’s-Hertogenbosch een opdracht uit. Duurzaamheid, data en werk komen bij elkaar. Zo maken we impact!