Data Week in Den Bosch online te volgen

Van 26 oktober t/m 31 oktober 2020 vindt de 3de editie van de Data Week in Den Bosch plaats. Voortbordurend op het eerdere verworven succes. Bouwend aan het hoogtepunt van het jaar op het gebied van het toepassen van data voor werk, wonen, leven en studeren. Wat staat centraal tijdens de week? Hoe je met data (nog) kansrijker kan worden en hoe de toepassing van data je kan helpen. Dit wordt online gedaan via verschillende workshops, events en sprekers. Daarnaast organiseren onze partners verschillende, eigen events op locatie.

#DoorbraakvanData

Juist in een tijd waar data en digitalisering zo cruciaal zijn voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Data is niets zonder het slim toe te passen. Je kan producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Maar wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van de mens worden beschermd.

Wethouder Jan Hoskam: “Den Bosch is Datastad. De Data Week in Den Bosch laat zien wat er allemaal kan. Ik ben blij verheugd dat we dit jaar online samen met onze partners alweer de derde editie van de Data Week in Den Bosch organiseren. Deze tijd leidt tot creatieve en innovatieve oplossingen, waarbij het gebruik van data centraal staat.”

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling (Provincie Noord-Brabant): “Juist in deze tijden zien we het belang van onze digitale middelen en data. Voor de economie van morgen en overmorgen is goed gebruik van data en digitalisering nu essentieel om ook later verder te kunnen ontwikkelen en groeien. Voor een innovatieve regio als Brabant en datastad Den Bosch biedt dit kansen om onze economie en maatschappij te versterken. Tijdens de Den Bosch Data Week gaan we zien wat data voor ons kan gaan betekenen in ons dagelijks leven. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om – geheel in stijl – digitaal deel te nemen.”

Liesbeth Leijssen, director Impact JADS: “De Den Bosch Data Week is de uitgelezen kans voor iedereen om de impact te ervaren die data science en AI hebben op alle belangrijke aspecten van het leven. Bij JADS kun je tijdens de DBDW interessante inzichten opdoen over de doorbraak van data op het gebied van criminaliteit, gezondheid, veiligheid, klimaat en ondernemen.”

Volg dit jaar alle sessies online

Dit jaar verrassen we met een online concept! Je vindt hier de meest innovatieve augmented reality oplossingen binnen een modern online platform. Dit platform hebben we ingericht en interactief sessies bijwonen is goed mogelijk. Hiervoor dien je je aan te melden. Daarnaast kan iedereen live via de website ook nog eens meekijken. Het plenaire programma wordt vanuit de studio uitgezonden en is voor iedereen live te volgen via een livestream.
Hiermee is de Data Week 2020 één van de eerste landelijke evenementen van dit jaar om te laten zien hoe veerkracht er echt uit ziet.

Programma evenement voor jong & oud

We organiseren een programma voor jong & oud. Voor iedereen wat wils én online te volgen. Een gedeelte van het programma staat al online op de website. We vullen dit programma nog verder aan. Verder organiseren onze partners ook zelf eigen side events op locatie. Deze evenementen communiceren we ook via onze website. Houd de website van Den Bosch Data Week dus in de gaten voor de meest recente informatie.