Dag van het Kanaalpark

Wil je meer weten over de natuur in het Kanaalpark en de uitbreiding van het gebied, kom dan langs op de dag van het Kanaalpark op zondag 18 september. Collega’s van de gemeente vertellen je er graag over!

De gemeente ’s-Hertogenbosch is een groene gemeente en daar zijn wij trots op. Groen is nodig én mooi. We willen graag dat iedereen natuur dicht bij huis heeft om te ontspannen, te wandelen of fietsen, en elkaar te ontmoeten. Aan de oostzijde van het Maxima-kanaal ligt het Kanaalpark. Een groot aaneengesloten moerassig natuurgebied. Het Kanaalpark vormt een natuurlijke verbinding tussen landgoed De Wamberg en landschapspark Maasuiterwaarden. Door de ontwikkeling van het Kanaalpark zien we de afgelopen jaren steeds meer verschillende planten- en boomsoorten die zorgen voor een variëteit aan bijzondere soorten insecten, vogels en zoogdieren.

Uitbreiding natuurgebied

Binnenkort starten we met de uitbreiding van het natuurgebied met eenzelfde wisselend landschap met moeras, ruigtes, struweel, bosjes en bloemrijke graslanden. In bepaalde delen van het gebied richten we voedselbossen in. Bezoekers zullen hier straks worden aangemoedigd om kruiden, fruit en noten te plukken of oogsten. Heerlijk toch, plukken tijdens je middagwandeling en ’s avonds een maaltijd met ingrediënten recht uit de natuur. 

Praktische informatie

De Dag van het Kanaalpark wordt gehouden op en rond Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen en is van 11.00 tot 19.00 uur gratis toegankelijk.