Een studententeam van het Koning Willem I College won op vrijdag 3 juni de Duurzame Challenge met hun Circulaire Bouwmarkt.

Circulaire Bouwmarkt wint Duurzame Challenge 2022

Een studententeam van het Koning Willem I College won op vrijdag 3 juni de Duurzame Challenge met hun Circulaire Bouwmarkt. Het idee werd door de vakjury gekozen uit de vijf ingezonden duurzame initiatieven en producten. Ze winnen hiermee een startkapitaal van 10.000 euro van de gemeente ’s-Hertogenbosch om hun idee uit te kunnen voeren. 

Duurzame Challenge

De gemeente ’s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool, de HAS Hogeschool, JADS en het Koning Willem I college organiseerde de afgelopen maanden samen  de Duurzame Challenge, deze challenge maakt deel uit van de Citydeal Kennismaken. Binnen deze challenge konden studententeams hun duurzame idee, initiatief of product uitwerken tot een echte business case in samenwerking met elkaar en een business coach. Vijf teams deden dit en presenteerde op vrijdag 3 juni hun ideeën aan een vakjury van duurzame ondernemers. De ideeën varieerde van een bloemenwand voor binnen en buitengebruik tot het maken van kantoormeubels van oude systeemplafonds. De jury koos uiteindelijk het team van het Koning Willem I college met hun Circulaire Bouwmarkt als winnaar. Het komende jaar krijgen de studenten hulp via een business coach en krijgen ze een start kapitaal van 10.000 euro om hun idee werkelijkheid te maken. 

De winnaars 

De Circulaire Bouwmarkt richt zich op het hergebruiken van oude materialen. Waar de huidige bouwmarkten steeds duurder worden vanwege de materialen willen de initiatiefnemers afgedankte of al gebruikte materialen vanuit de Afvalstoffendienst, de bouwsector en andere sectoren verkopen in hun bouwmarkt. Zo willen ze een breed publiek laten zien dat oude materialen nog goed in te zetten zijn en hiermee worden minder grondstoffen verspild. Daarnaast zal de bouwmarkt ook een plek worden waar workshops worden gegeven en waar mensen voor een goedkoop bedrag een werkplaats kunnen huren om te klussen. De komende maanden zullen de studenten hun concept verder uitwerken.