Bossche prijzen voor studenten van de kunstacademie

Pjotr van Leeuwen wint Lucasprijs en Marloes Vreeswijk wint Jheronimus Atelierprijs

Pjotr van Leeuwen, student Autonome Beeldende Kunst bij AKV|St.Joost, is tijdens de examenceremonie op donderdag 4 juli uitgeroepen tot prijswinnaar van de Lucasprijs. Pjotr krijgt een bedrag van € 2.500. Daarnaast is Marloes Vreeswijk, Beeldende Kunst aangewezen als winnaar van de Jheronimus Atelierprijs. Marloes mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier in Willem Twee kunstruimte om haar startende beroepspraktijk verder invulling te geven. "Met deze prijzen willen we talentvolle kunstenaars aan ’s-Hertogenbosch binden. Als Cultuurstad van het Zuiden is het belangrijk dat jonge kunstenaars hier carrière kunnen maken. Cultuur brengt inwoners samen, stimuleert creativiteit en zorgt voor vernieuwing", aldus Ad van Niekerk, hoofd afdeling Cultuur van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Pjotr van Leeuwen - Lucasprijs
Jaarlijks reikt de gemeente ’s-Hertogenbosch de Lucasprijs uit aan de student met het beste afstudeerwerk van AKV|St.Joost in ‘s-Hertogenbosch.

Genomineerden
Pjotr van Leeuwen is gekozen uit een totaal van zes genomineerden, die tijdens het eindexamen werden geselecteerd door externe deskundigen. De overige genomineerden waren: Rosalie Willemsz Autonoom Beeldende Kunst, Kees Phijffer en Jonno Vaes Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp, Tim van Iersel en Erik Kohler Illustratie|Animatie.

Marloes Vreeswijk – Jheronimus Atelierprijs
De Jheronimus Atelieprijs gaat dit jaar naar student Marloes Vreeswijk, studente Beeldende Kunst. De gemeente ’s-Hertogenbosch reikt deze prijs jaarlijks uit aan de meest ondernemende student.

Launch 2019
De graduation show Launch is gratis toegankelijk en te bezichtigen van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli van 11:00 tot 18:00 uur. Op maandagavond is de academie in ’s-Hertogenbosch geopend tot 21:00 uur. Op dinsdag is de academie in Breda te bezoeken tot 21:00 uur.


Meer informatie akvstjoost.nl