Bossche draak krijgt eigen app

We missen onze Bossche draak al een tijdje op het Stationsplein. Gelukkig is hij nog wel in de binnenstad. Hij logeert tijdelijk op zijn ’oude nest’ bij Het Noordbrabants Museum. Én vanaf vandaag is het ook mogelijk om de draak overal mee naar toe nemen met ‘De Bossche Draak’ app. Wethouder Huib van Olden en directeur van Het Noordbrabants Museum Charles de Mooij lanceerden vandaag feestelijk deze app.

De drakenfontein wordt gerestaureerd. Het iconische rijksmonument op het Stationsplein is helemaal verwijderd en wordt gerestaureerd en opnieuw opgebouwd.  In mei 2021 keert de draak terug op het Stationsplein.

Tem de Bossche Draak
Ga naar de Play Store of de App Store, en download de app ‘Bossche Draak’. Deze foto- en film-app biedt je een unieke kans om de draak altijd en overal voor je laten poseren. Wij Doen Dingen bedacht en bouwde deze app.

Om de draak overal mee naartoe te kunnen nemen moet je hem wel eerst temmen. Je kunt de draak temmen op het Stationsplein of buiten bij Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Zoek het gouden drakenei en breek het. Maak een foto of kort filmpje van de draak en deel het met je vrienden #bosschedraak.

Tijdelijk nest
De vergulde draak is in 2001 al gerestaureerd. Hij logeert nu tijdelijk op zijn ‘oude nest’ bij Het Noordbrabants Museum. Hij is daar te bewonderen op het voorplein van het museum aan de Verwersstraat.

De drakenfontein is ooit gebouwd met een legaat dat Jonkheer Bosch van Drakenstein heeft nagelaten voor een fontein ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw en dochters. Hij was commissaris van de Koning van 1856-1894, Het Noordbrabants Museum was destijds Gourvernementenhuis.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de restauratie van de fontein? Kijk dan op www.denbosch.nl/bosschedraak.