Bossche borrelplank van Paradehout

Wat zijn we blij dat er weer 91 nieuwe bomen op de Parade staan! Over 2 maanden kleurt de Parade weer prachtig groen. En gelukkig hebben we een deel van de oude kastanjebomen, die tot een jaar geleden op de Parade stonden, een mooi tweede leven kunnen geven. Dat is gelukt met de hulp van Stichting Stadshout in samenwerking met SPARK Makers Zone. Zij maakten van het hout al verschillende unieke producten, waaronder een echte Bossche Borrelplank.

Ontwerp en uitvoering

De Bossche Borrelplank is ontworpen en gemaakt door Stichting Stadshout. Zij verzaagden en bewerkten de nog geschikte delen van de vorig jaar verwijderde, zieke kastanjebomen. Op verzoek van de gemeente  is de borrelplank gemaakt in samenwerking met SPARK Makers Zone. Student Lars Borsetti,  kreeg de kans om een leertraject lasersnijden te volgen bij SPARK. Hij heeft inmiddels, dankzij deze kleine oplage, zijn certificaat behaald.

Tweede leven kastanjebomen

Stichting Stadshout maakte afgelopen zomer al speciaal voor de Parade een kastanjebank van 3 meter. Voor Theaterfestival Boulevard maakten zij onder andere 15 Kubb spelen. En ze gaven een workshop ‘Paradehout bewerken’. En nu is er ook de Bossche Borrelplank. Speciaal gemaakt voor omwonenden van de Parade en betrokkenen bij het project.

Foto van de Bossche Borrelplank

Meer informatie

Meer weten over Stichting Stadshout? Neem contact met ze op via hun Facebookpagina.

Kijk op de website van SPARK Makers Zone voor alle informatie over de werkplaatsen, technieken en leermogelijkheden.