Bijeenkomst Doortrappen ‘s-Hertogenbosch

Op maandag 30 augustus heeft een succesvolle bijeenkomst plaats gevonden over het programma Doortrappen in ’s-Hertogenbosch. Samen met lokale, enthousiaste partners zijn we aan de slag gegaan met de ambitie: ‘Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100ste’. 

Het landelijke programma Doortrappen is een idee van het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat en wordt landelijk in diverse gemeenten uitgevoerd. De gemeente ’s-Hertogenbosch gaat aan de slag met het landelijke programma ‘Doortrappen’. Hiermee spreken zij de wens uit om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer.

Tijdens de digitale bijeenkomst op 30 augustus is, samen met lokale partners, gekeken naar welke activiteiten er al zijn in de gemeente die (mee)helpen aan de veiligheid op de fiets van ouderen. Hierbij is ook gekeken naar de mogelijkheden om samen te werken aan een aanbod van Doortrappen activiteiten. Denk hierbij aan ouderen tips geven over veilig fietsen of het organiseren van veilige fietsroutes. Maar ook ouderen de mogelijkheid geven om hun fiets te laten controle. Doortrappen is er namelijk niet alleen voor de ouderen maar is ook van de ouderen in ’s-Hertogenbosch. De komende periode krijgen de lokale partners (waar gewenst) hulp. Om zo samen te werken aan de Doortrappen doel: ‘Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100ste’. 

Week van de Fiets 

De week van de fiets (6 tot en met 13 oktober) staat als volgende evenement met rood omcirkeld in de agenda. Tijdens deze week is de officiële aftrap van Doortrappen in ’s-Hertogenbosch. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd die aansluiten op de Doortrappen gedachte. Deze activiteiten staan in het teken van het bewust maken van ouderen met veiligheid op de fiets.  

Bent u benieuwd naar Doortrappen in ’s-Hertogenbosch? Of heeft u vragen/ideeën of wilt u graag helpen met een Doortrappen activiteit? Neem dan contact op via doortrappendenbosch@ssnb.nl. Sluit u aan bij het doel om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Projectleider Pieter van Gestel kijkt graag op welke manier u kunt helpen met Doortrappen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Op de website van Doortrappen vindt u meer informatie over het landelijke programma Doortrappen.