Bezoek je de binnenstad? Check de druktemeter!

De decembermaand staat in het teken van de feestdagen en de inkopen die daarbij horen. Voorafgaand aan de feestdagen is het ieder jaar druk in de Bossche binnenstad. Dit jaar willen we de drukte graag spreiden met het oog op de coronamaatregelen. Veel lokale ondernemers bezorgen thuis en/of hebben een (tijdelijke) webshop opgezet. Wil je toch liever komen winkelen in de binnenstad? Bekijk dan eerst thuis even of het niet te druk is op de druktemeter.

Druktemeter

De druktemeter is een kaart waarop live te zien is waar het druk is in de stad. Met telcamera’s tellen we ieder kwartier het aantal personen in de stad. Op deze manier kunnen bezoekers van de stad vanaf thuis bekijken of het verstandig is om naar de binnenstad te gaan. De telcamera’s slaan geen camerabeelden of andere persoonsgegevens op.

Bekijk de druktemeter

Maatregelen

De druktemeter is een aanvulling op de huidige maatregelen in de binnenstad. We vragen bezoekers nog steeds om voldoende afstand te houden, zoveel mogelijk rechts te houden en de pijlen op de weg te volgen.

Feestdagen inkopen

Inkopen doen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch kan dus op een verantwoorde manier. Kijk vlak voor je bezoek aan de binnenstad even op de druktemeter of het verstandig is om naar de stad te komen. En probeer je inkopen ruim voor de feestdagen op doordeweekse dagen in te plannen. Op deze manier kan iedereen veilig inkopen doen. Samen zijn wij Den Bosch!