Beleef duurzaam wonen in ’s-Hertogenbosch

Huiseigenaren delen hun ervaringen met energiebesparing tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route.

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Huiseigenaren uit gemeente ‘s-Hertogenbosch en omstreken stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen.

Een huis verduurzamen kan op allerlei manieren. Zo kunnen inwoners klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrippen, of het groter aanpakken met isolatie of vloerverwarming. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route kan je duurzame maatregelen bekijken en ervaren bij allerlei verschillende duurzame huizen. De gesprekken met de huiseigenaren geven handige tips en ideeën om tot een goede aanpak te komen voor jouw eigen woning.

Duurzame huizen in de buurt

Via de website van Duurzame Huizen Route kan je zien welke woningen er in jouw regio opengaan. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november. Je kan je inschrijven via de website van Duurzame Huizen Route. Aan een bezoek zijn geen kosten verbonden.