Al 1.000 regentonnen!

We organiseren voor de 6de keer de regentonnenactie. En afgelopen week ging de 1.000ste actie-regenton over de toonbank! En dat is mooi nieuws, vindt wethouder Mike van der Geld (Duurzaamheid):

“Met een regenton kunnen inwoners zelf in spelen op klimaatverandering rond huis. Goed om de betrokkenheid te zien, en dat de actie werkt! Zo werken we samen werken aan het klimaatproof maken van ’s-Hertogenbosch. Op naar een duurzame gemeente.”

Een regenton is een slimme aanpassing waarmee het riool wordt ontlast en schoon regenwater wordt opgevangen. Regenwater is vrij van kalk en daardoor goed voor de planten in de tuin en in huis. En bijvoorbeeld ramen kunnen er streeploos mee schoon gewassen kunnen worden. Zo wordt ook nog eens kostbaar drinkwater bespaart.

Ook een regenton?
Elk voor- en najaar hebben we de regentonnenactie. Inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch krijgen dan tegen inlevering van de kortingsbon bij de deelnemende tuincentra korting op een regenton. De regentonnenactie duurt nog de hele maand oktober.

Kijk voor meer informatie op: www.denbosch.nl/kortingopeenregenton