Afstudeerders AKV St. Joost vallen in de prijzen

Tijdens de diploma-uitreiking van St. Joost School of Art & Design ontvingen Khattar Shaheen en Manouk Streur naast hun diploma een prijs voor hun bijzondere prestaties. Khattar kreeg uit handen van wethouder Mike van der Geld de Lucasprijs voor beste afstudeerder. Manouk Streur bleek de meest ondernemende afstudeerder. Daarom ontving zij de Jheronimus Atelierprijs 2023 (JAP).

De Lucasprijs 2023

Ieder jaar stelt de gemeente ’s-Hertogenbosch de Lucasprijs ter beschikking voor het beste afstudeerwerk. Khattar Shaheen, afgestudeerd bij de studie Illustrated & Animated Storytelling aan kunstacademie St. Joost School of Art & Design in 's-Hertogenbosch, is de winnaar van de Lucasprijs 2023. Ook krijgt hij €2.500,-.

Khattar studeerde af met het project Dreams of Yesterday. De jury prijst Khattar om zijn werk dat maatschappelijk urgent en tegelijkertijd tijdloos is.

Jheronimus Atelierprijs 2023 (JAP)

Manouk Streur studeerde af als beeldend kunstenaar aan St. Joost School of Art & Design. Zij is winnaar van de JAP 2023. De JAP is een samenwerking tussen St. Joost School of Art & Design, de gemeente ’s-Hertogenbosch en Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Om beginnend talent een kans te geven zich verder te ontwikkelen, kan de winnaar een jaar lang (gratis) gebruikmaken van een atelier bij Willem Twee Kunstruimte. Naast het atelier ontvangt Manouk budget en begeleiding voor het ontwikkelen van haar beroepspraktijk. Ook krijgt ze toegang tot diverse netwerken en advies bij het aanvragen van beurzen en subsidies en sponsoring.