Aan het werk voor een betere wereld

Ieder jaar rondom 10 mei, de oprichtingsdag van Omron, gaan medewerkers van Omron allerlei klussen en activiteiten uitvoeren bij verschillende organisaties. Naast de activiteiten gaan ze een inzamelingsactie houden voor Stichting Zending over Grenzen. Dit jaar gaan zo’n 50 medewerkers van Omron op vrijdag 10 mei als vrijwilligers voor één dag aan de slag bij IVN ’s-Hertogenbosch, WoonZorgCentrum Antoniegaarde, Maatschappelijke Opvang en Huifbed De Meierij. De projecten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Mooi zo Goed zo.

 

IVN ’s-Hertogenbosch
Samen met Landschapbeheer van IVN gaan medewerkers van Omron de historische zandverstuiving bij Nuland herstellen. De werkzaamheden bestaan uit zagen, knippen en uitsteken van concurrerende begroeiing zoals jonge dennen, berken en Amerikaanse vogelkers.

WoonZorgCentrum Antoniegaarde
Met de bewoners van WoonZorgCentrum Antoniegaarde zal een gezellige dag worden gehouden wordt de binnentuin van Antoniegaarde onder handen genomen, schoonspuiten, van mos ontdoen, planten zetten e.d.

Maatschappelijke Opvang
Bij de Maatschappelijke Opvang zal Omron het meidenhuis in ’s-Hertogenbosch Oost schilderen en de tuin opknappen. In het huis wonen drie jonge vrouwen, die na een tumultueuze paar jaar, onder begeleiding hun eerste stappen zetten naar een zelfstandig leven.

Huifbed De Meierij
Op zaterdag 11 mei organiseert Huifbed De Meierij een open huis vanwege haar 20-jarig bestaan. Op vrijdag 10 mei helpen de Omron medewerkers de vrijwilligers bij de voorbereidingen, door het pand schoon te maken, op te ruimen en de omgeving in te richten voor de open dag.

Verder zamelen de medewerkers van Omron donaties in voor Stichting Zending over Grenzen. De producten die ze inzamelen gaan naar kansarme en kwetsbare kinderen en gezinnen in 6 Oost Europese landen. Deze inzamelingsactie zal gedurende de hele maand mei worden gehouden. Er worden grote kartonnen boxen neergezet waar medewerkers spullen naartoe kunnen brengen.

 

Werken aan en voor de samenleving

‘Aan het werk voor een beter leven, een betere wereld voor iedereen’ is sinds 1933 de bedrijfsfilosofie van Omron. Wereldwijd besteden Omron-werknemers op of rond 10 mei, Omron’s oprichtingsdag, de gehele dag aan vrijwilligersactiviteiten. Een dag waarop medewerkers van het bedrijf over de hele wereld zich inzetten voor de lokale gemeenschap.