28 Bossche bedrijven winnen FD Gazelle Award

Op donderdag 24 maart 2022 vond de uitreiking van de FD Gazellen Awards plaats. Dit is een jaarlijkse prijs die het Financieel Dagblad uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Het bedrijfsresultaat van de drie voorafgaande jaren wordt bekeken alsmede de grootteklasse van de bedrijven. Het is daarom extra bijzonder dat we ook dit jaar weer een groot aantal award winnaars binnen de gemeente grenzen hebben, aangezien dit keer voor het eerst ‘een coronajaar’ is meegenomen (2020).

Jaarlijks winnaars ontbijt

Er zijn awards voor de categorieën klein, midden en groot. Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden en zien de award als een mooie mogelijkheid om zichzelf te positief te presenteren. Als gemeente helpen we daar graag een handje aan mee door deze bedrijven extra podium te geven en in het zonnetje te zetten. Daarom wordt op 21 april aanstaande een ontbijt georganiseerd op het stadhuis voor de winnaars. Dit event is inmiddels uitgegroeid tot een traditie en geeft de bedrijven de mogelijkheid andere snelgroeiende bedrijven te ontmoeten. Velen van hen hebben te maken met dezelfde vraagstukken die komen kijken bij de snelle groei van hun onderneming, dus dit netwerk kan voor hen zeer waardevol zijn. 

Nieuwe en bekende gezichten

Voor ongeveer de helft van de winnaar is dit de eerste keer dat ze deze award in ontvangst mogen nemen. De andere helft bestaat uit ‘bekende gezichten’, waarvan één bedrijf zich zelfs voor de 10e keer FD Gazelle mag noemen. Daarnaast hebben twee bedrijven een podiumplek weten te pakken binnen de regio Zuid; er is een zilveren medaille in de categorie ‘midden’ en een bronzen plak in de categorie ‘groot’.