20 beste inzendingen Green Art Challenge bekend

Groen licht voor 20 Bossche zzp’ers uit de cultuursector! Om hun idee op het snijvlak van Duurzaamheid en Cultuur verder uit te werken. En uit te voeren tijdens een Green Art Route in het weekend van 10 en 11 oktober. Deze challenge is er voor zzp’ers in ‘s-Hertogenbosch die werken in de cultuursector. Ze willen ook onze omgeving helpen verder te vergroenen.

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat, en Cultuur): “De coronacrisis raakt iedereen. Met de Green Art Challenge wilden we weer wat meer beweging brengen. Op een veilige manier. Want de crisis maakt dat we zoeken naar nieuwe aanpakken en ideeën. En dat zie je terug in de mooie voorstellen”.

De zzp’ers krijgen hiervoor een bijdrage in de vorm van een betaalde opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Challenge is vlak na de lock down uit gebracht. Creatieve ondernemers in ’s-Hertogenbosch hadden tot eind april de tijd om hun duurzame idee op te sturen. Een jury heeft zich in mei over alle mooie en bijzondere inzendingen gebogen. 

De inzendingen zijn mooi, grappig en verschillend. Zo is er een project waarbij door videomapping je gezicht in een boom ziet. Waardoor je de boom wordt. Of portretten van bekende klimaatactivisten/wereldverbeteraars uitgevoerd in mos-graffiti. Bijzondere glazuren uit vervuilde lucht, een wormenhotel en een duurzame speeltuin. Het Plusorkest door kinderen met muziekinstrumenten uit afval, en nog veel meer. 

De Green Art Challenge is een van de stappen die de gemeente neemt om de cultuursector te helpen. Zo is er ook €950.000,- aan steun voor cultuur in de stad. Aanvullend op een bedrag van de Rijksoverheid.