Zondag 27 oktober

Herdenking Bossche militair Piet Kerssens

De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch herdenkt in een korte ceremonie de bij de bevrijding gesneuvelde Bossche militair Piet Kerssens. Na afloop is er een korte nazit in het naastgelegen Bolwerk Sint Jan.

Locatie: Wilhelminabrug, 10.00 uur

Officiële herdenkingsceremonie British War Cemetery in Uden

In de gemeente Uden liggen 103 van de 146 Britse militairen begraven die gesneuveld zijn bij de bevrijding van het grondgebied dat nu de gemeente ’s-Hertogenbosch is. Aldaar vindt – in aanwezigheid van onze Britse gasten en de burgemeesters Jack Mikkers van ’s-Hertogenbosch en Henk Hellegers van Uden – een herdenkings-plechtigheid plaats, met als bijzonder eerbetoon het plaatsen van herdenkingskruisjes op de graven van de gesneuvelde Britse militairen. U bent hierbij van harte welkom.

Locatie: British War Cemetery, Burgemeester Buskensstraat, 5401 ZT Uden.
Aanvang 10.00 uur (aanwezigheid uiterlijk 9.45 uur).
Lengte: 1 uur.

Rugbywedstrijd ’s-Hertogenbosch – Wales

’s-Hertogenbosch en Wales gaan de sportieve strijd aan. Teams van The Dukes en de 160e Brigade uit Wales zetten de sportieve relatie op scherp. Voorafgaande aan deze confrontatie zal een korte plechtigheid plaatsvinden bij het monument van The Running Soldiers, in aanwezigheid van beide teams.

Locatie: verzamelen bij The Running Soldiers, Hekellaan
12.00 uur

het muzikale slotakkoord: afscheid van onze bevrijders en Wales! - Zwaait u onze bevrijders mee uit?

We sluiten af met een bijzonder Bosch en Welsh slotakkoord ‘75 jaar vrijheid gemeente ’s-Hertogenbosch’. Een grootse muzikale ceremonie waaraan talrijke harmonieën, fanfares en drumfanfares van onze gemeente hun medewerking verlenen. Solistische medewerking wordt verleend door de musicalzangeres Wieneke Remmers. Voorafgaand aan het concert trekken de deelnemende orkesten als “Massed Bands” van ’s-Hertogenbosch vanaf het Stadskantoor via de Vughterstraat, Markt, Hinthamerstraat en Torenstraat naar de Parade. De muziekkeuze staat in het teken van 75 jaar bevrijding van ’s-Hertogenbosch, met bijzondere en unieke muzikale keuzes. De meewerkende orkesten zijn: Heineken Fanfare, Drumfanfare Amantius, Drumfanfare Exempel, Muziekvereniging St. Cecilia, ’s-Hertogenbosch Muziekkorps, Muziekgezelschap de Vriendenkring, Koninklijke Erkende Harmonie Oude Post, Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Orthense Harmonie en Harmonie Union. Het geheel wordt gedirigeerd door Sjef Ipskamp.

Locatie: Parade, 16.00 uur.

Beating Retreat ceremony The Regimental Band The Royal Welsh

Aansluitend op de harmonieën vindt de ceremoniële ‘Beating Retreat’ plaats. Deze wordt uitgevoerd door The Regimental Band The Royal Welsh o.l.v. Denis Burton. Een Beating Retreat is een ceremonie waarbij de legertroepen afscheid nemen van hun locatie. Met deze ‘Beating Retreat’ eindigen de festiviteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid. De laatste klanken komen van alle orkesten tezamen, met de verschillende volksliederen en het strijken van de nationale vlaggen.

 

Alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk.