Zondag 20 oktober

Van Vinkel naar 's-Hertogenbosch

Vinkel organiseert een bijzondere herdenkingsviering. Met zang, verschillende bijdragen en aandacht voor de gevallen slachtoffers.
Locatie: O.L. Vrouwe van de Rozenkranskerk, 9.30 uur.

Fietst u mee met onze bevrijdingsroute?

De officiële start van onze herdenkings- en vieringsweek van de bevrijding van de gemeente ’s-Hertogenbosch begint in Vinkel met een sfeervol programma met zang en korte bijdragen. Want daarna…. start uw bevrijdingsroute! Benut de kans om eenmaal de bevrijdingsroute te fietsen die de ruim 11.000 militairen in 1944 zwaarbevochten hebben afgelegd! U bent van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Alleen, samen of met uw gezin. Ook als vereniging of club bent u van harte welkom de bevrijdingsroute mee te fietsen. En kleed u het gerust een beetje aan! Laat zelf of met anderen zien dat u waarde hecht aan de vrijheid die anderen hebben bevochten en geniet met elkaar van deze bevrijdingsroute. De route is recreatief, 22 kilometer lang en we fietsen gezamenlijk in een rustig tempo langs de woonzorgcentra De Heegt (Geffen), Sint Jozefoord (Nuland), De Annenborch (Rosmalen) en Antoniegaarde (’s-Hertogenbosch). Ook doen we het Hinthamerpark aan, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Wees ook niet verrast dat alle klokken luiden. Het Bossche Klokkenluidersgilde verzorgt een luidestafette vanuit Vinkel via Geffen, Nuland, Rosmalen naar 's-Hertogenbosch. De fietsroute eindigt uiteindelijk op de Parade, want daar bieden we alle inwoners …..

‘Tour of Freedom in concert’

Voor alle fietsers – maar ook als u niet meefietst en met ons de vrijheid wil meevieren – sluiten we deze dag af met het gezamenlijke besef van 75 jaar vrijheid. De concertreeks ‘Tour of Freedom in Concert’ wordt uitgevoerd op de Parade, door de Fanfare ‘Bereden Wapens’. Tijdens dit concert waardeert en eert de Koninklijke Landmacht mensen die zich in de afgelopen 75 jaar hebben ingezet om de vrijheid te waarborgen. Van muziek die verwijst naar de oorlog tot mars- en popmuziek.

Waar moet u zijn?
De officiële aftrap is op het terrein van voetbalvereniging E.V.V.C., Sportpark De Zwaan, Vinkelsestraat 108a in Vinkel. U moet uiterlijk met de fiets aanwezig zijn om 11.30 uur. Bezoekt u alleen ‘Tour of Freedom in Concert’, dan verwachten we u om 15.00 uur op de Parade. Het concert duurt tot 16.30 uur (het concert wordt staand gevolgd, voor mindervaliden zijn zitplaatsen).
Bekijk de fietsroute Bekijk het krantenartikel

Fiets zondag 20 oktober mee in het spoor van onze bevrijders. De route van Vinkel naar de Sint-Jan is die dag Liberation Route. Samen met veel oude militaire voertuigen herdenken we dan dat ’s-Hertogenbosch 75 jaar bevrijd is. Zet de groene Wales-pet op en trap mee voor vrijheid. Meld je aan bij de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch algemeen@kringvrienden.nl

Dit totaalprogramma is gratis toegankelijk