Wandelend door de oorlogstijd

Belevingswandeling Tweede Wereldoorlog

In de binnenstad wordt tweewekelijks een wandeling georganiseerd, inclusief lunchconcert. Tijdens de wandeling staat ’s-Hertogenbosch en de Tweede Wereldoorlog centraal, en beleeft u in de voormalige synagoge een passend mini-concert. Ook doet u het Bossche stadhuis aan, waar twee bijzondere monumenten worden toegelicht.

Locatie: VVV, Markt in ’s-Hertogenbosch
Data: van 2 oktober 2019 tot 27 mei 2020 (tweewekelijks op woensdag)
Tijd: 10.30 – 14.30 uur
Kaarten via deze Link

Van Wilhelminabrug tot Wilhelminaplein

Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch
Wandeling ‘Van Wilhelminabrug tot Wilhelminaplein’, gebaseerd op oorlogsdagboeken van Bets Reijnen

In de herdenkingsweek verschijnt het dagboek van Bets Reijnen (zie programma onder musea). In haar dagboek refereert ze aan locaties in de binnenstad. Deze locaties worden – in combinatie met verschillende dagboekfragmenten – bezocht. Tevens krijgt u meer informatie over wat zich rond de bevrijding in ’s-Hertogenbosch heeft afgespeeld. 

Data wandelingen: 6, 13 en 20 oktober
Locatie: Bolwerk Sint-Jan, Sint Janssingel 18, 5211 DA 's-Hertogenbosch
Tijd: vertrek 11.00 uur
Voor tickets en meer informatie via deze Link

Erfgoed-Routeapp

Zowel de wandeling ‘Dagelijks leven in ’s-Hertogenbosch in de Tweede Wereldoorlog’ als de wandeling ‘Bevrijdingsroute ’s-Hertogenbosch oktober 1944’ zijn een initiatief van De Bossche Tijdmachine. U kunt op eigen gelegenheid via de Erfgoed-routeapp een beeld krijgen van belangrijke locaties uit de Tweede Wereldoorlog in ‘s-Hertogenbosch.

Download de app via Google Play of App Store ‘Erfgoed’ of de site

Rondleidingen over begraafplaats Orthen

Tijdens bijzondere rondleidingen over begraafplaats Orthen wordt door de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch aandacht besteed aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Korte verhalen rond de graven van verschillende slachtoffers. Ook wordt een bezoek gebracht aan de crypte onder de kapel die tijdens de oorlog als schuilplaats is gebruikt.

Kaarten via het Kringhuis.

Oorlogswandeling Geffen

In Geffen wordt op 19 oktober zowel in de ochtend als middag een oorlogswandeling door het dorp verzorgd. Dan wordt er verteld wat er zich tijdens de oorlog (met name de bevrijdingsdagen) heeft afgespeeld.

Starttijd: 10:00 uur en 13:00 uur
Aanmelding via mail onder vermelding van naam en aantal personen.