Vrijdag 25 oktober

Herdenkingsbijeenkomst Engelen / Bokhoven

In De Engelenburcht is een herdenkingsbijeenkomst rond het bevrijdingsvuur, muziek van muziekvereniging MCE, zang van het Kadekoor en soliste Llio Evans uit Wales onder begeleiding van pianist Rein Boeijen. Oorlogshistoricus Jack Didden zal een presentatie houden over de bevrijding van de dorpen Engelen en Bokhoven en de gehele Langstraat. Kees van den Oord en Frans Lucas zullen die middag terugblikken op die zware periode. Ter gelegenheid van deze herdenking wordt het boek ‘Engelen en Bokhoven bevrijd’ gepresenteerd. Het boek is in samenwerking met Frans Lucas en Angela van den Dungen geschreven door historicus Kees van den Oord en bevat een historisch overzicht van de Tweede Wereldoorlog met bijzondere portretten van slachtoffers en oorlogsherinneringen van Engelenaren en Bokhovenaren. De Heemkundekring Angrisa verzorgt eveneens een tentoonstelling.

De middag wordt afgesloten met een kranslegging bij het monument en de Erelijst van 22 oorlogsslachtoffers van Engelen en Bokhoven.

Locatie: De Engelenburcht, Heuvel 18, 5221 AP ’s-Hertogenbosch
Tijd: 13.30 uur

Rosmalen

Vanavond viert Rosmalen zijn bevrijding en de vrijheid met een avondvullend optreden van het grootste allround poporkest van Nederland, Full Stage Collective, aangevuld met enkele gastvocalisten.

Locatie: De Kentering, Rosmalen
Tijden:  21.00 uur (zaal open 20.00 uur)
Vrije toegang

75 jaar Vrijheidsconcert Marinierskapel der Koninklijke Marine

Speciaal voor 75 jaar Vrijheid heeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine een speciaal concert gemaakt. Hiervoor worden alle veteranen van de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgenodigd. Maar ook u kunt erbij zijn, om samen stil te staan bij de inzet van veteranen voor onze vrijheid. De Marinierskapel der Koninklijke Marine (Marinierskapel, Hans Leenders, Suzan Seegers) is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen doorgaans de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. En vandaag voor onze veteranen en voor u!

Locatie: Theater aan de Parade, 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)
Vrije toegang. Kaarten – tot zover beschikbaar - te bestellen via kabinetszaken@s-hertogenbosch.nl

Veteranen- en Bevrijdingsconcert ’s-Hertogenbosch en Wales

Het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch treedt in een avondvullend muziekprogramma op met de uit Wales afkomstige Brecon Male Choir en The Regimental Band The Royal Welsh. Met als speciale gasten de bevrijders en veteranen van ’s-Hertogenbosch. Solisten zijn Roos van der Sanden en de uit Wales afkomstige Llio Evans, onder begeleiding van pianist Rein Boeijen.

Locatie: Theater aan de Parade, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Gratis toegangskaarten via info@gemengdkoor.nl
Dit totaalprogramma is gratis toegankelijk