75 jaar vrijheid gemeente ’s-Hertogenbosch

 Click here to download the english programme

’s-Hertogenbosch maakt zich op voor 75 jaar vrijheid, in oktober 2019. Ruim een week – van donderdag 17 oktober tot en met zondag 27 oktober - zullen we de strijd om de vrijheid herdenken en onze vrijheid vieren. Het programma is gerealiseerd door alle kernen en de stad ’s-Hertogenbosch. Ook Geffen sluit vanuit de historische bevrijdingsslag hierbij aan.

West-Europa, Nederland en ook ’s-Hertogenbosch maken zich op voor 75 jaar bevrijding. Dat wordt deze week herdacht en gevierd. Bekijk hieronder het programma.

Het begon met D-Day, 75 jaar geleden op de Normandische stranden. In die bewuste junimaand van 1944 begon de opmars die uiteindelijk ook leidde tot de bevrijding van ’s-Hertogenbosch. Het begint met de man die van D-Day tot de bevrijding in mei 1945 de leiding had over de 53e Welsh Divisie, en de eindverantwoordelijkheid had voor de bevrijding van ’s-Hertogenbosch: Major General Robert Ross.

Een korte historische beschouwing

Het Programma

Als rode draad zal de sopraan Llio Evans uit Wales optreden, onder begeleiding van pianist Rein Boeijen. Zij verbinden het land van onze bevrijders met de gemeente ’s-Hertogenbosch. Eveneens speelt het in april uit Wales ontvangen bevrijdingsvuur een bijzondere rol bij de vele programmaonderdelen, ook in de kernen.
We zetten de belangrijkste informatie over de vieringen en herdenkingen graag voor u op een rij.

Meer informatie en contact
kabinetszaken@s-hertogenbosch.nl

Vlagt u mee?
Speciaal voor 75 jaar Vrijheid is een mastvlag met het beeldmerk ontworpen. De mastvlag (1.50 meter x 1 meter) kan besteld worden door een mail te sturen naar support@onlineshopz.nl.Vermeld u daarbij de bestelcode: 100012295. De kosten voor een vlag zijn rond de € 25,-